Kakukkfüves darált hússal töltött krumpli - Egyszerűen imádnivaló

Ha már eleged van a hagyományos húsételekből és az egyszerű köretekből, kombináld a kettőt! Ez a darált hússal töltött burgonya nagyon laktató és az egész családnak ízleni fog!

Hozzávalók

A burgonyához

  • 3-4 nagy burgonya
  • 3 ek só
  • 3 ek olívaolaj

A húshoz

  • 400 g darált hús
  • 2 tk hagymapor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1/4 tk só
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 2 csésze húsleves
  • 1 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 5 ek víz

Elkészítés

Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd töröljük szárazra. Szurkáljuk meg villával és locsoljuk meg olívaolajjal. Hintsük meg sóval, tegyük sütőrácsra és 190 fokon süssük puhára. Közben készítsük el a darált húst: egy serpenyőbe tegyük a húst a fűszerekkel: a hagymaporral, a borssal, a fokhagymaporral, a sóval és a kakukkfűvel. Közepes lángon kevergetve pároljuk, majd adjuk hozzá a húsleveslét. Egy kis tálban keverjük el a lisztet a vízzel, majd adjuk hozzá a húshoz. Végül tegyük bele a vajat és kevergessük, míg besűrűsödik és megfő a hús. Ha elkészült a burgonya, késsel vágjuk be és villával kissé feszítsük szét, majd töltsük bele a húst. Tálaljuk salátával!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.sndimg.com

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.