Kakukkfüves darált hússal töltött krumpli - Egyszerűen imádnivaló
Ha már eleged van a hagyományos húsételekből és az egyszerű köretekből, kombináld a kettőt! Ez a darált hússal töltött burgonya nagyon laktató és az egész családnak ízleni fog!
Hozzávalók
A burgonyához
- 3-4 nagy burgonya
- 3 ek só
- 3 ek olívaolaj
A húshoz
- 400 g darált hús
- 2 tk hagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1/4 tk só
- 1 ek friss kakukkfű
- 2 csésze húsleves
- 1 ek vaj
- 3 ek liszt
- 5 ek víz
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd töröljük szárazra. Szurkáljuk meg villával és locsoljuk meg olívaolajjal. Hintsük meg sóval, tegyük sütőrácsra és 190 fokon süssük puhára. Közben készítsük el a darált húst: egy serpenyőbe tegyük a húst a fűszerekkel: a hagymaporral, a borssal, a fokhagymaporral, a sóval és a kakukkfűvel. Közepes lángon kevergetve pároljuk, majd adjuk hozzá a húsleveslét. Egy kis tálban keverjük el a lisztet a vízzel, majd adjuk hozzá a húshoz. Végül tegyük bele a vajat és kevergessük, míg besűrűsödik és megfő a hús. Ha elkészült a burgonya, késsel vágjuk be és villával kissé feszítsük szét, majd töltsük bele a húst. Tálaljuk salátával!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!