Recept

Az igazi házi készítésű somlói galuska - Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád

A házi készítésű somlói galuskának nincs párja! Ez az az ikonikussá vált édesség, amelyet kicsik és nagyok egyaránt imádnak. Ha kíváncsi vagy az eredeti receptre, olvasd el cikkünket!

Készítsünk két piskótát: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Osszuk kétfelé a masszát: az egyiket ízesítsük kakaóporral, a másikat pedig vaníliaaromával. Mindkettőt süssük ki margarinnal megkent és liszttel meghintett tortaformában. Ezután hagyjuk, hadd hűljenek ki. A diókrémhez keverjük el a darált diót, a margarint, a tejet, a cukrot, a rumot és a lisztet. Kevergetés mellett forraljuk fel. Ha kihűlt, kenjük meg vele az egyik piskótát, szórjuk meg mazsolával és borítsuk rá

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

Hozzávalók

A tésztákhoz

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • vaníliaaroma

A diókrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 ek rum
  • 1 kk liszt

A csokikrémhez

  • 10 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 ek liszt

Az öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 marék rumban áztatott mazsola

Elkészítés

Készítsünk két piskótát: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Osszuk kétfelé a masszát: az egyiket ízesítsük kakaóporral, a másikat pedig vaníliaaromával. Mindkettőt süssük ki margarinnal megkent és liszttel meghintett tortaformában. Ezután hagyjuk, hadd hűljenek ki. A diókrémhez keverjük el a darált diót, a margarint, a tejet, a cukrot, a rumot és a lisztet. Kevergetés mellett forraljuk fel. Ha kihűlt, kenjük meg vele az egyik piskótát, szórjuk meg mazsolával és borítsuk rá a másik piskótalapot. Keverjük el a tejet a felvert tojással, a cukorral, a margarinnal, a liszttel és a kakaóporral. Melegítsük fel és hagyjuk, kevergetés mellett hadd sűrűsödjön be. Ha ez is kihűlt, kenjük meg ezzel a piskótát. Ha megszilárdult rajta a krém, kockázzuk fel a piskótát és tegyük bele egy tálba. Készítsünk öntetet: 5 dkg cukrot keverjünk el tejjel és rummal, majd öntsük rá a piskótára. Tálalás előtt nyomjunk rá tejszínhabot és locsoljuk meg a kakaóporból, cukorból és egy kis vízből készített sziruppal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: blondieandbrownies.wordpress.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Van három csillagjegy, amelynek a következő napok nem a feszültségről, hanem a kibontakozásról szólnak: inspiráció, lendület és olyan ötletek érkeznek, amelyek új irányba mozdíthatják az életüket.
Lifestyle
Tudtad, hogy szeretett szobanövényeid megtisztításával nemcsak az otthoni összképet javítod, hanem egészségesebbé és boldogabbá is teszed a virágokat? Ha eddig nem nagyon foglalkoztál a levelek...
Sztárok
A Kincsvadászokban gyakran kerülnek elő különleges órák. Az egyik most nagy feszültséget okozott.
Egészség
A májunk csendben dolgozik értünk nap mint nap, miközben ritkán kapja meg azt a figyelmet, amit valóban megérdemelne. Pedig egyetlen apró, ártatlannak hitt étkezési szokás is komoly terhet róhat erre...
Lifestyle
Egy váratlan információ inspiráló felismerést nyújt az Ikreknek. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az Oroszlánt váratlan szituációk elé állítják a csillagok. Heri horoszkóp.