Recept

Hogyan főzzünk tökéletes rizst? Itt a válasz az örök kérdésre

Szerintem sokunkkal előfordult már, hogy nem úgy sikerült megfőzni a rizst, ahogy elképzeltük. Kemény lett, összeragadt, minden baja volt. Megelégeltük a csomós állagot, így a következőkben lerántjuk a leplet a tökéletes rizsfőzés titkáról.

A rizsfőzés tudománya, lépésről lépésre

1. Mossuk át a rizst hideg vízzel, ez megakadályozza, hogy főzésnél becsomósodjon és összeragadjon.

2. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá három kardamom magot (finom aromát ad a rizsnek), fűszerezzük sóval, borssal.

3. Adjuk hozzá másfélszer annyi hideg (!) vizet, mint amennyi rizst szeretnénk főzni (pl. 400 g rizshez 600 ml vizet adunk) és mehet a gázra, fedővel együtt. Főzés közben ne emelgessük a fedőt!

4. Várjunk 8-10 percet, majd amikor kész, vegyük le a fedőt, kevergessük (teszteljük) villával és láthatjuk, hogy a rizs felszívta a vizet és duplájára nőtt. Így egy - ahogy Gordon Ramsay mondaná - "pelyhes", könnyű állagú végeredményt kapunk.

Még több konyhai praktikáért kattints a következő oldalra!

Fotók, leadfotó: Youtube.com/GordonRamsay, Pressurecookrecipes.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.