Hogyan főzzünk tökéletes rizst? Itt a válasz az örök kérdésre
Szerintem sokunkkal előfordult már, hogy nem úgy sikerült megfőzni a rizst, ahogy elképzeltük. Kemény lett, összeragadt, minden baja volt. Megelégeltük a csomós állagot, így a következőkben lerántjuk a leplet a tökéletes rizsfőzés titkáról.
A rizsfőzés tudománya, lépésről lépésre
1. Mossuk át a rizst hideg vízzel, ez megakadályozza, hogy főzésnél becsomósodjon és összeragadjon.
2. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá három kardamom magot (finom aromát ad a rizsnek), fűszerezzük sóval, borssal.
3. Adjuk hozzá másfélszer annyi hideg (!) vizet, mint amennyi rizst szeretnénk főzni (pl. 400 g rizshez 600 ml vizet adunk) és mehet a gázra, fedővel együtt. Főzés közben ne emelgessük a fedőt!
4. Várjunk 8-10 percet, majd amikor kész, vegyük le a fedőt, kevergessük (teszteljük) villával és láthatjuk, hogy a rizs felszívta a vizet és duplájára nőtt. Így egy - ahogy Gordon Ramsay mondaná - "pelyhes", könnyű állagú végeredményt kapunk.
Még több konyhai praktikáért kattints a következő oldalra!