Házi francia majonéz - Recept

Egy hosszú munkanap után nem vágyunk másra, mint egy finom és egyben gyors vacsorára. Főzzünk például virslit, és készítsünk hozzá házi majonézt.
A tojássárgákba habverővel, cseppenként beleverjük az olajat, és amikor már vajkeménységűvé vált, beletesszük az ízesítőket. Jól keverjük el, majd kóstoljuk meg. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kevés van benne, akkor pótoljuk. Hűtőben tároljuk.
Ha szereted a majonézt, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet m
Hozzávalók
- 2 tojássárgája
- 2 dl olaj
- 2 kk mustár
- 2 kk porcukor
- néhány csepp citromlé
- só
Elkészítés
A tojássárgákba habverővel, cseppenként beleverjük az olajat, és amikor már vajkeménységűvé vált, beletesszük az ízesítőket. Jól keverjük el, majd kóstoljuk meg. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kevés van benne, akkor pótoljuk. Hűtőben tároljuk.
Ha szereted a majonézt, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Majonézes káposztasaláta - Recept




























