Hal diós sörbundában, paradicsommártással

A hal a magyar konyha elengedhetetlen kelléke az ünnepek alatt és a Balaton parton. Hajlamosak vagyunk mellőzni ezt a nagyon egészséges ételt a hétköznapokon, pedig rengetegféleképpen elkészíthető.

Hozzávalók

A halhoz:

  • 70 dkg halfilé
  • Rétesliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 dl sör - barna
  • 1 dl tej (2,8%-os)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csapott mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg dió (darált)
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet só

A paradicsomszószhoz:

  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 nagy teáskanál kakukkfű (morzsolt)
  • 1 púpos mokkáskanál oregánó (morzsolt)
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés
A fagyasztott halat főzés előtt kikészítjük, hogy felengedjen. A lisztet a tojás sárgájával, a tejjel, a sörrel simára keverjük, és piros paprikával megszórjuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, és a dióval együtt a tésztához adjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Egy nagy és mély serpenyőben olajat melegítünk. A halszeleteket félbevágjuk, réteslisztbe forgatjuk, majd a sörös tésztába. A szeletek mindkét oldalát addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. A sült halakat papírtörlővel bélelt tányérokra szedjük. A paradicsomot felmelegítjük, fűszerezzük, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Addig forraljuk, amíg sűrű nem lesz. Az elkészült halat paradicsommártással és sült burgonyával tálaljuk.

Készítsd el a grillezett halfilét is!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...