Hagyományos humusz - Jamie Oliver is így készíti

Szereted a különleges ízeket? Nem bánod, ha nem mindennap eszel húsételt? Készíts humuszt házilag! Csak néhány hozzávalót és egy aprítógépet kell beszereznünk hozzá és perceken belül fogyaszthatjuk is!

Hozzávalók

  • 2 x 400 g konzerv csicseriborsó
  • 4 tk tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk zúzott tengeri só
  • 6 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 és fél ek frissen facsart citromlé

Elkészítés

A csicseriborsót öblítsük le hideg vízben, majd tegyük bele az aprítógépbe. Ekkor jöhet hozzá a tahini, a zúzott fokhagyma, a só, a citromlé, az olívaolaj és 7 evőkanálnyi a csicseriborsó levéből. (Ha az aprítógépünk olyan típusú, akkor folyamatosan is önthetjük hozzá az olívaolajat.) Ha szép krémes állagú lett, öntsük ki egy tányérra, majd locsoljunk rá még egy kis olívaolajat és ízlés szerint hintsük meg egy kis pirospaprikával illetve aprított korianderrel vagy petrezselyemmel és díszíthetjük néhány szem egész csicseriborsóval is.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodfotogallery.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
A trónörökös apák napja alkalmából egy elképesztően édes fotót osztott meg közösségi oldalán.
Sztárok
Meghan Markle május 11-én, Nigériában viselte azt az ékszert, amely egykor Dianáé volt.
Lifestyle
Ha meglátod az eredményt, többet biztosan nem hagyod ki ezt a trükköt a mosogatási rutinodból!