Ízletes hagymaleves - Recept

Egy igazán könnyed és gyors étel, amely hétköznapi vacsoraként vagy akár a hétvégi ebédhez tökéletes választás.

Hozzávalók

  • 40 dkg hagyma
  • liszt
  • 4 dkg vaj
  • bors
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 liter forró víz

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára a hagymát. Miután a hagymánk megpirult, hintsük rá a lisztet és állandó kevergetés mellett adjunk hozzá egy merőkanálnyi forró vizet. Ezután pedig öntsük hozzá a maradék vizet is. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük nagyjából negyed órát. Befejezésként a tojássárgáját egy merőkanálnyi lével keverjük össze és további folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a leveshez.

Fotó: youasksarah.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...