Krémsajtban sült sertéskaraj: a bombasztikus ízkombináció
Nagyon szeretem a csirkét, ugyanakkor néha nem árt a változatosság. A kísérletezéstől sem rettenek meg, így kipróbáltam valami újat, kivételesen nem pipi hússal, és el is hoztam a receptjét. Így készül a krémsajtban sült sertéskaraj.
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj
- só, bors (ízlés szerint)
- db zöld és piros kaliforniai paprika
- olaj
- 40 dkg natúr krémsajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
Elkészítés
A karajt felvágjuk kb. 6 dkg-os, vékonyabb szeletekre. Kiklopfoljuk, megsózzuk és egy magasabb falú tepsibe tesszük. Felvágjuk a paprikákat (kb. 1x1 cm-es kockákra), majd kevés olajon megpirítjuk őket. Veszünk egy tálat, beletesszük a pirult paprikát, a krémsajtot, adunk hozzá sót és borsot, a vágott petrezselymet, a fokhagymát és a tojást. Az egészet összekeverjük és meglocsoljuk a szósszal a húst. 170 fokon, kb. 30-40 percig sütjük, és körettel tálaljuk.
Én ehhez a fogáshoz rizst készítettem, de bármilyen körethez dukál. Bon appetit!
Még több különleges fogásért kattints a következő oldalra!