Gyors mézes-fokhagymás csirke - Szaftos fogás, keleti ízvilág

Felejtsük el kicsit a hagyományos csirkemellet és készítsünk inkább belőle egy ízletes, keleties fogást! Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, a szósztól egészen mennyei lesz!

Hozzávalók

  • 1 tk növényi olaj
  • 3-4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell

A szószhoz

  • ¼ csésze szójaszósz
  • ¼ csésze méz
  • 2 ek ketchup
  • 1 és ½ ek zúzott fokhagyma
  • szezámmag (elhagyható)

Elkészítés

A csirkemell mindkét oldalát 5-5 perc alatt süssük át serpenyőben, egy kis olajon. Közben egy tálban keverjük el a szójaszószt a ketchuppal, a mézzel és a zúzott fokhagymával. Ha ez megvan, öntsük hozzá a csirkéhez és hagyjuk, 10 percig hadd főjön ebben a lében. Amint a csirke teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg szezámmaggal. Rizzsel tálaljuk.

Fotó: thecomfortofcooking.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.