Gyömbérkarácsonyfák

Kis hazánkban annyira nem használatos sütésnél a gyömbér, pedig érdemes rászokni, ugyanis rendkívül ízletes.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    300 g univerzális vagy fehér liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 125 g lágy vaj
  • 100 g cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 tojás
  • színes cukorgyöngyök, tubusos, ehető ételszínező íróka a díszítéshez

Elkészítés

Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a gyömbért, a tojást és tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Előmelegítjük sütőt 181 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5mm-es tésztát nyújtunk. A tésztát a karácsonyfaformával kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A tésztafigurákat az előkészített sütőlemezre rakjuk és 10-12 perc alatt aranyszínűre és keményre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni. A figurákat kedvünk szerint díszítjük.

Ezt is ajánljuk: Zserbó - Katt ide!

Fotó: basicmotion.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.