Gyömbéres almakrémleves - Ellenállhatatlan ízvilág

Egy kis gyömbérrel különleges ízt adhatunk ételeinknek - próbáljuk ki gyümölcslevesbe téve is! Máris mutatjuk, hogyan kell elkészíteni ezt az almás finomságot!
Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet, annyit, hogy éppen ellepje. Kezdjük el főzni, közben pedig reszeljük bele a gyömbért és facsarjuk bele a citrom levét. Pár szem szegfűszeget dobjunk bele és cukorral ízesítsük. Ha megpuhult az alma, vegyük le a tűzről, botmixerrel turmixoljuk össze. Ad
Hozzávalók
- 4 db alma
- diónyi gyömbér
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
Elkészítés
Az almákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk rá vizet, annyit, hogy éppen ellepje. Kezdjük el főzni, közben pedig reszeljük bele a gyömbért és facsarjuk bele a citrom levét. Pár szem szegfűszeget dobjunk bele és cukorral ízesítsük. Ha megpuhult az alma, vegyük le a tűzről, botmixerrel turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd így forraljuk össze. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























