Görögök kedvence, a joghurtos tzatziki - Recept
Kíváncsi vagy egy igazi görög receptre, ami ráadásul nagyon könnyen el is készíthető? Az uborkából készült joghurtos saláta húsok mellé fogyasztva kiváló, de előételként is fogyaszthatjuk!
Hozzávalók
- 2,5 dl tejföl
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 db közepes méretű kígyóuborka
- 7-8 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- friss citrom leve
Elkészítés
Az uborkát vékony csíkokra reszeljük, sózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk. Miután megpucoltuk a fokhagymagerezdeket összetörjük őket és az uborkához adjuk a tejföllel és a joghurttal együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk. Hogy az ízek összeérjenek, 1-2 órára letakarva a hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Görög saláta - Katt ide!