Gesztenyével töltött omlós pulyka - Tökéletes fogás ősz végére

Nem mindennapi ízkavalkádban lehet részünk, ha elkészítjük ezt a töltött pulykát. Még szerencse, hogy épp szezonja van a gesztenyének, használjuk ki!

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg sült gesztenye
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

A zsemlét áztassuk be tejbe, majd nyomkodjuk ki és keverjük össze a darált hússal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval, a felaprított petrezselyemmel, a tejszínnel, a felvert tojással és a feldarabolt gesztenyével. A pulykamellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg az előbb elkészített masszával. Óvatosan göngyöljük fel, hústűvel rögzítsük. Csomagoljuk őket fóliába, majd tegyük tűzálló edénybe, öntsük alá a kétféle bort, végül 160 fokon süssük addig, míg meg nem puhul a hús. Ha megsült, vegyük ki a fóliából a tekercseket és ferdén szeleteljük fel. Krumplipürével tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: foodnetwork.sndimg.com

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.