Gesztenyetorta - Recept

Az adventi időszak nem telhet el torta vagy más finomság sütése nélkül. Ez az isteni gesztenyetorta pedig nem csupán a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél tk sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg savanykás lekvár

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a tojásfehérjét a hideg vízzel, és szép lassan adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Miután a tojássárgáját is hozzákevertük, az összedolgozott lisztet, étkezési keményítőt és sütőport is adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon legalább háromnegyed óráig süssük. A tésztát legalább fél, de lehetőség szerint inkább egy napig hagyjuk szikkadni.

A krémhez a gesztenyepürét habverővel kezdjük el felverni, és eközben fokozatosan adjuk hozzá a rumot és a tejet. A porcukor és a vaníliás cukor hozzákeverését követően verjük kemény habbá a tejszínt, és ezt is forgassuk a masszába. A félbevágott tortalapok közül az elsőre lekvárt kenjünk, az erre borított második lapra pedig a gesztenyekrém felét. A krém maradék részét simítsuk el a torta külső részén.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: finis-feinstes.at

Oldalak

Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...
Sztárok
A televíziós munkák most nem jöttek be Curtis számára, de legalább többet tud foglalkozni a zenéléssel. Ismét Király Viktorral állt össze, hogy berobbantsák a fesztiválbombát.
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.