Gesztenyekrémleves - Recept

Gesztenyét nem csupán magában vagy süteményként lehet enni. Készíthetünk belőle akár isteni krémlevest is.

Hozzávalók

  • 50 dkg héjas gesztenye
  • 2 ek liszt
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
  • 4 dkg cukor

Elkészítés

A gesztenye héját vágjuk be egy hegyes késsel. Tegyük kuktába, öntsük fel sós vízzel és főzzük puhára. Ezután hámozzuk meg, burgonyanyomón vagy szitán törjük át. Tegyük egy lábosba, adjunk hozzá vajat és 2 percig pároljuk. Hintsük meg a liszttel, kevergessük tovább, majd öntsük fel a borral és egy pohár vízzel. Adjunk hozzá cukrot, forraljuk fel, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel sűrűsítsük be. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.

Ha szereted a gesztenyét, akkot nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is a receptet!

Fotó: mediterranealicious.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...