Gesztenye-krémleves a téli napokra - Nem csak ínyenceknek

A gesztenye nem csak sült vagy püré formában isteni, hanem krémlevesként is ellenállhatatlan! Szeretnéd megkóstolni? Készítsd el otthon! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan kell.

Hozzávalók

  • 400 g megtisztított, főtt gesztenye
  • 400 ml alaplé
  • 15 g vaj
  • 1 paszternák
  • 1 szál zeller
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl száraz fehérbor

Elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy serpenyőben vajon pároljuk meg. Ekkor adjuk hozzá a szintén felaprított gesztenyét és öntsük rá a bort és az alaplevet. Ha elfőtt a leve, kis lángon főzzük még nagyjából 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd vegyük le a gázról és botmixerrel pürésítsük. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: chowstatic.com

Oldalak

Sztárok
Új lemezének fogadtatásáról, a női rapperlét mivoltáról és a siker hatásairól is kérdeztük Sisit, akivel a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján beszélgetettünk.
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.