Recept

Francia hagymaleves ízű rúd - Izgalmas és finom előétel könnyen

Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a recept neked lett kitalálva! Könnyen elkészítheted és a család is imádni fogja! Hétvégére az ebéd mellé tökéletes választás lehet.

Hozzávalók

  • 6 szelet szendvicskenyér
  • 6 szelet ementáli sajt
  • 6 szelet provolone sajt
  • 1/2 csomag sótlan vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma felszeletelve
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 2 evőkanál fehér bor
  • 1/4 teáskanál szárított kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Olvasszunk fel két evőkanál vajat az olívaolajjal egy nagyobb méretű serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk karamell színűre. Öntsük hozzá az alaplevet, a bort és a kakukkfüvet. Sózzuk borsozzuk. Pároljuk az egészet 30 percig. Vegyük le a hagymalevest a tűzről. Szűrjük le a hagymát, a levét tegyük félre mártogatósnak. Vágjuk le a kenyérszeletek héját. Lapítsuk ki a kenyereket nyújtófával. Tegyünk egy szelet provolone sajtot rájuk, majd tegyünk egy szeletet az ementáliból is a tetejükre. Halmozzunk annyit a hagymából a kenyerekre, amennyit csak tudunk, szeretnénk. Óvatosan tekerjük fel a kenyereket, késsel vágjuk le a kiálló sajtdarabokat, ha szükséges. Olvasszunk 2 evőkanál vajat egy közepes serpenyőben, majd tegyük rá a kenyereket fejjel lefelé és hagyjuk, hogy megolvadjon bennük a sajt. A másik oldalon már csak 1-2 percig süssük. A kész finomságot tálaljuk a hagyma levével vagy zöldségleves mellé.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: hostthetoast.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...