Fokhagyma krémleves - Egy fenséges immunerősítő

Ebben a hideg, megfázós időszakban nincs is jobb annál, mint bekuporodni egy kényelmes fotelbe, és egy finom, meleg, „baktériumölő” levest kortyolgatni. Mondjuk fokhagymából – lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 1 vagy 2 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • bors
  • rozmaring
  • pirított kenyérkocka

Elkészítés

A megpucolt vöröshagymát pirítsuk meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a megtisztított, összemorzsolt fokhagymákat. Pirítsuk össze őket, majd vegyük le a tűzről, és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel kb. fél liter vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket, a sót, a borsot, a rozmaringot és a tejszínt. Forraljuk össze a keveréket, és turmixoljuk össze. Ha kész, díszítsük sajttal és pirított kenyérkockákkal.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

Fotó: tastykitchen.com

Oldalak

Lifestyle
A született háziasszonyok rengeteg praktikát és trükköt bevetnek a konyhában, hogy még a legegyszerűbb fogásból is a maximumot hozhassák ki. De gondoltad volna, hogy egyetlen esszenciális lépésben...
Lifestyle
Kiszúrni a hűtlenséget elképesztően nehéz feladat, egy új kutatás szerint viszont néhány szakmát végző férfi bizony hajlamosabb lehet rá, mint mások.
Fashion&Beauty
Függetlenül attól, hogy szilárdan hiszel a 10 lépéses koreai bőrápolási rutinodban, vagy éppen az egyszerűség híve vagy, van egy új összetevő, amit valószínűleg még sosem próbáltál: a szénsavas víz.