Fahéjas-szilvás lepény - Tél végi desszert

A következő receptünk azoknak szól, akik imádják a szilvát! Ha van belőle otthon befőtted, ideje elővenni és elkészíteni ezt a fantasztikus lepényt!

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez

  • 1 kg szilvabefőtt
  • 6 + 2 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 mk fahéj

Elkészítés

A vajat a liszttel morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojást és egy csipet sót. Gyúrjunk belőle tésztát, ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet. Takarjuk le és tegyük félre egy fél órára. A szilvának, ha szükséges, szedjük ki a magját és vágjuk ketté. Egy tortaformát vajazzunk ki és lisztezzünk be, majd a kinyújtott tésztát oszlassuk el benne úgy, hogy nagyjából 2 centis pereme is legyen. Kissé szurkáljuk meg, majd tegyük rá a szilvát. Szórjuk meg 6 dkg cukorral, fahéjjal és 10 percig süssük. Ezután öntsük rá a cukorral és tojással elkevert tejszínt és süssük még 20 percig, ekkorra a tejszínes réteg is megszilárdul.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: dinnerwithjulie.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!