Epres-mascarponés piskótarolád - Amilyen finom, olyan könnyű elkészíteni
A házi készítésű piskótatekercsnek nincs párja! Különösen ha mascarponéval és eperrel töltjük meg. Így tett szerzőnk, a Limara Péksége blog szerkesztője is, aki most egy fantaszikusan finom és könnyű receptet oszt meg velünk!
Kisfiam tegnap kérte, hogy süssek neki megint epres piskótát. Természetesen, de már kicsit unalmas, legalábbis nekem, hogy két hét alatt harmadszorra is ugyanaz a süti legyen, így más formát kerestem neki. Scofield pikótája ihlette az enyémet, nem sok változtatással.
Először a szokásos módon öt tojásból sütöttem egy kakaós piskótalapot.
Hozzávalók:
- 5 egész tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek. olaj
Az egész tojásokat a cukorral addig kevertettem, míg könnyű, habos krémet kaptam. A lisztet és a kakaóport elkevertem, majd beleszitáltam a tojásmasszába, apránként, közben óvatosan beleforgattam egy habverővel. Végül az olajat is belecsorgattam az edény oldalán, majd egy-két mozdulattal azt is belekevertem.
A legnagyobb sütőlemezt kibéleltem egy sütőpapírral, rásímítottam a masszát. 180 fokos sütőben sütöttem 8 percig. Amint kisült egy konyharuhára borítottam, lehúztam róla a papírt és azonnal feltekertem. lazán, nem szorosan. Így hagytam, hogy kihüljön.