Epres - fehér csokoládés keksz - Recept

Az olyan egyszerűen elkészíthető süteményeket, mint a csokis keksz, néha érdemes megbolondítani szezonális gyümölcsökkel - a nyárra való tekintettel például egy kevés eperrel!

Hozzávalók

  • 1 ¼ csésze liszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1/8 teáskanál só
  • ¼ csésze lágy sótlan vaj
  • ¾ csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • apróra vágott friss eper,
  • 100 gramm apróra vágott fehér csokoládé

Elkészítése

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, egy másik edényben pedig a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot. Ehhez adjuk hozzá a tojást, illetve a vanília kivonatot, majd kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze. Keverés közben adagoljuk hozzá a lisztes egyveleget is.

Először mossuk meg az epret, majd a fehér csokoládéval együtt vágjuk apró darabokra. Ezt a két összetevőt óvatosan keverjük bele a tésztába és alaposan dolgozzuk el – de csak úgy, hogy az eperdarabok ne törjenek annyira össze.

Fotók: fashionandsweets.com

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...