Egyszerű házi majonéz - Recept
Sokunk kedvence a majonéz, amellyel számtalan fogást feldobhatunk, ízesíthetünk. Érdemes néha a bolti helyett kipróbálni a házi készítésűt is. Mutatjuk, hogyan kell csinálni!
Hozzávalók
- 4 dl tej
- 2 tojássárgája
- 2 ek mustár
- 1-2 ek porcukor
- 1 ek liszt
- csipet só
Elkészítés
A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, a sót, a mustárt és a lisztet, majd keverjük össze csomómentesre úgy, hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Gőz fölött sűrítsük be és kevergessük további 5 percig. Ne legyen túl meleg, mert akkor a tojássárgája kicsapódhat. Ha ezt követően még nem lenne megfelelő az állaga, habverővel habosítsunk rajta.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!