Recept

Egyszerű édes-savanyú sertéskaraj - Különleges ízvilág

Egy egyszerű sertéskarajból mennyei ebédet varázsolhatunk az asztalunkra, ha édes-savanyú mártással készítjük el. Hogy hogyan? Máris eláruljuk! Nagyon egyszerű!

Hozzávalók

  • 4 csontos karajszelet
  • 1 tk só
  • ⅛ tk őrölt fekete bors
  • 2 ek vaj

A mártáshoz

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ tk szárított rozmaring
  • ½ tk szárított oregánó

Elkészítés

A húsokat sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben pedig olvasszuk meg a vajat. Tegyük bele a karajszeleteket, süssük addig, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. Ekkor tegyük át egy tepsibe és sütőben 5-6 percig süssük. Közben készítsük el a mártást: serpenyőben forraljuk össze a hozzávalóit. Ha ez megtörtént, öntsük rá a húsra és hagyjuk, 5-6 perc alatt a sütőben hadd karamellizálódjon a húsra.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: naturaldelights.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az, hogy mennyire tudjuk megérteni mások érzéseit, kezelni a konfliktusokat vagy empatikusan reagálni egy helyzetben, sokszor többet számít, mint bármilyen logikai tudás.
Fashion&Beauty
Dua Lipa ismét felrobbantotta az internetet: az énekesnő dögös bikiniben fotózta magát egy napfényes vakáción, a képek pedig pillanatok alatt bejárták a közösségi médiát.
Utazás
Lifestyle
Magabiztosságot próbált sugározni, de - mint ahogyan azt az ilyen helyzetekben gyakran mondják - az ördög soha nem alszik.
Sztárok
A brit királyi család karácsonya kívülről idilli és meseszerű, a háttérben azonban szigorú rend, évszázados hagyományok és láthatatlan szabályok irányítanak mindent. Ezek közül az egyik Katalin...
Lifestyle
Egy friss Harvard-kutatás szerint az, ahogyan beszélünk, rengeteget elárul a lelki állapotunkról.