Egy csodás étel krumpliból- tócsni

 Ma egy hagyományos magyar étet a tócsni elkészítését mutatjuk meg nektek, az alap recept is nagyon finom, hát még ha az extra változatot is kipróbáljátok!

Hozzávalók:

-    1 kg krumpli
-    2 egész tojás
-    3 ek liszt
-    Olaj a sütéshez
-    Ízlés szerint bors
-    Ízlés szerint só
-    egy csipet szerecsendió

Elkészítés:

-    A krumplit nyersen megtisztítjuk, megmossuk majd lereszeljük nagylyukú reszelőn
-    A reszelt burgonyát tálba tesszük, majd hozzá adjuk a tojást és a lisztet
-    A masszát sóval és borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük
-    A krumplis masszát hamburger méretűre és formájúra lapítjuk
-    A krumpli hamburgerek mindkét oldalát bő forró olajban aranybarnára sütjük

Tipp: Aki ropogósan szereti a tócsnit, az lazábbra gyúrja a krumpligombócokat, akik puhábban szeretik, zömökebb gombócokat készítsenek!

Tálalás:
A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal. De akik, szeretik az extrémebb változatot készítsék a masszát fűszer nélkül és fogyasszák a készételt lekvárral vagy porcukorral, így is nagyon ízletes!
 

Hasonló cikkek

3 sonkás fogás húsvétra - Recept
Húsvétkor szinte kötelező sonkát enni, azonban sokaknak fejtörést okoz, hogy milyen fogást készítsünk belőle. Cikkünkben mutatunk remek 3 ötletet!
A tökéletes sültkrumpli - Recept
A sültkrumplit mindenki szereti, néhány fűszerrel és egy kis trükkel pedig igazán ínycsiklandozó fogást varázsolhatunk ebből az egyszerű, de annál nagyszerűbb kedvencb...
Szalonnával göngyölt, káposztás töltött tarja - Recept
A hűvösebb időszakban a savanyú káposzta a sláger és bár ez az étel nem kimondottan diétás, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.

Szólj hozzá Te is!