Egy csodás étel krumpliból- tócsni

 Ma egy hagyományos magyar étet a tócsni elkészítését mutatjuk meg nektek, az alap recept is nagyon finom, hát még ha az extra változatot is kipróbáljátok!

Hozzávalók:

-    1 kg krumpli
-    2 egész tojás
-    3 ek liszt
-    Olaj a sütéshez
-    Ízlés szerint bors
-    Ízlés szerint só
-    egy csipet szerecsendió

Elkészítés:

-    A krumplit nyersen megtisztítjuk, megmossuk majd lereszeljük nagylyukú reszelőn
-    A reszelt burgonyát tálba tesszük, majd hozzá adjuk a tojást és a lisztet
-    A masszát sóval és borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük
-    A krumplis masszát hamburger méretűre és formájúra lapítjuk
-    A krumpli hamburgerek mindkét oldalát bő forró olajban aranybarnára sütjük

Tipp: Aki ropogósan szereti a tócsnit, az lazábbra gyúrja a krumpligombócokat, akik puhábban szeretik, zömökebb gombócokat készítsenek!

Tálalás:
A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal. De akik, szeretik az extrémebb változatot készítsék a masszát fűszer nélkül és fogyasszák a készételt lekvárral vagy porcukorral, így is nagyon ízletes!
 

Hasonló cikkek

Spenótos rétes - Recept
Rétes, rétes, rétes! Mi egyszerűen nem bírunk betelni ezzel a finomsággal, főleg ha még ilyen különleges is!
Köménymagleves - Recept
A köménymag az egyik olyan fűszerünk, amelyben szinte az összes vitaminunk megtalálható, így nem véletlen, hogy már a nagymamáink is szívesen használták főzéskor, süté...
Tojáslikőr házilag - Recept
Nincs is igazi ünnep házi tojáslikőr nélkül! A család körbeüli a fát, közben egymásnak odaadják az ajándékokat és ezt az isteni italt isszák.

Szólj hozzá Te is!