Egészséges vacsorák alapanyagai

Mindannyian tudjuk, hogy vacsorára keveset, és könnyűt kell enni. De melyek azok az ételek, melyek finomak, laktatóak és még a gyomrunkat is kímélik. Összegyűjtöttük az ideális vascora-alapanyagokat.

Csirkemell
A csirkemell a sovány húsok közé tartozik, így az egyik legideálisabb választás, ha anélkül akarsz jóllakni, hogy veszélyeztetnéd az alakod. A bőr nélküli csirke jó minőségű fehérjét tartalmaz, melynek fogyasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy diétád idején is energikus maradj, illetve a fogyás izomvesztés és egyéb, kellemetlen és komoly következmények nélkül következzen be. A legjobb, ha zöldfűszeres pácba forgatod a csirkét, majd grillezed, vagy tasakban sütöd meg. Készíts mellé gazdag zöldségsalátát öntet nélkül - a lehető legváltozatosabb és legszínesebb zöldségekből -, illetve tálald párolt vagy grillezett zöldségekkel.

Gyümölcs
Ha este nem csupán egy finom vacsorára, de egyben valami ínycsiklandó édességre is vágysz, készíts gyümölcssalátát. Minél színesebb és változatosabb, annál jobb, hiszen így a legkülönfélébb antioxidánsokhoz juttatod hozzá szervezeted, melyeknek köszönhetően hatékonyan veheted fel a harcot a daganatos megbetegedésekkel szemben.

A gyümölcsökben emellett kevés a kalória, ugyanakkor rengeteg vitamin és rost található bennük, gyümölcssav-tartalmuknak köszönhetően pedig serkentik az emésztést, így gyorsítják az anyagcserét. Tarts mindig otthon friss - vagy ha épp nincs idénye, fagyasztott vagy konzerv zöldséget -, hogy akkor is kéznél legyen valami egészséges finomság, ha csak nassolnál valamit, illetve akkor is, ha vacsorára legszívesebben egy nagy adag színes salátát készítenél. A vitamindús édességet kiegészítheted egy kis zsírszegény joghurttal, de adhatsz hozzá egy csepp mézet is.

Lazac
A táplálkozáskutatók szerint elég heti két alkalommal halat fogyasztani ahhoz, hogy jelentősen csökkentsd a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A halhús ugyanis az egyik leggazdagabb természetes forrása az értékes omega-3 zsírsavaknak, emellett rengeteg vitamint, ásványi anyagot és könnyen emészthető, minőségi fehérjét tartalmaz, melyek szintén elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Mindez azonban elsősorban a tengeri halakra jellemző, melyek közül is az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető fajta a lazac.
A legegyszerűbb és a legegészségesebb megoldás, ha sóval, borssal és zöldfűszerekkel megszórva grillezed, majd egy kevés citrommal és pekándióval megbolondítva tálalod. Legjobb kísérői a zöldsaláták, de párolt zöldségekkel - például sárgarépával, brokkolival, spárgával -, vagy akár naranccsal és mandarinnal is tálalhatod.

Zöldség
A klasszikus zöldségsaláták - például a cézársaláta vagy a görög saláta - a legkönnyebben elkészíthető, mégis legsokoldalúbb és legtáplálóbb diétás vacsorák közé tartoznak. Nem kell hozzájuk más, mint egy kis fehérjében gazdag csirkehús - a legjobb, ha grillezed, majd feldarabolod -, illetve egy nagy adag változatos, színes, vitaminban gazdag zöldség.
Tehetsz bele paradicsomot, uborkát, hagymát, káposztát, paprikát, zellert, salátaleveleket, olívabogyót, majd kiegészítheted egy kis parmezán vagy feta sajttal, valamint zsírszegény salátaöntettel. A saláták a változatos hozzávalóknak köszönhetően minden olyan tápanyagot biztosítanak, melyre szervezetednek szüksége van, telis-tele vannak értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Oldalak

Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.