Ecetes gyömbér recept - Egy különleges savanyúság

Ezt a keleti különleges savanyúságot akár a saját otthonunkban is elkészíthetjük, csupán néhány apróság szükséges hozzá. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 2 dkg friss gyömbér
  • 1,5 tk tengeri só
  • 1 csésze rizsecet
  • 1/3 csésze cukor

Elkészítés

A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, keverjük össze alaposan és hagyjuk állni nagyjából fél óráig. Egy kisebb serpenyőben keverjük el a rizsecetet és a cukrot, forraljuk össze. A gyömbért tegyük egy kisebb befőttes üveg aljára, majd erre öntsük rá a forró szirupot. Ha kihűlt, tegyük rá a tetejét és hűtőszekrényben egy hétig pihentessük. Ne ijedjünk meg, a gyömbér színe a sziruptól hamar rózsaszínné válik majd. Fogyaszthatjuk sushival vagy bármilyen húsétellel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: mymao.ie

Oldalak

Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!