Dijoni szószos gombás-hagymás csirkemell - Ellenállhatatlanul finom

Ha még nem tudod, mit főzz holnapra, mutatunk egy remek alternatívát! Ez a dijoni szószos gombás-hagymás csirkemell garantáltan ízleni fog az egész családnak.

Hozzávalók

  • 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • ¼ csésze liszt
  • ½ tk só
  • ¼ tk frissen őrölt fekete bors
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 4 csésze szeletelt gomba
  • 1 csésze szeletelt lilahagyma
  • 2 ek apróra vágott friss rozmaring
  • 3 ek dijoni mustár
  • ½ csésze fehérbor
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
  • ¼ csésze csirkehúsleves
  • ¼ csésze tejszín
  • 2 ek vaj

Elkészítés

A csirkemelleket tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk és forgassuk bele a lisztbe. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a húsokat és mindkét oldalukat pirítsuk át 3-4 perc alatt. Ezt követően tegyük félre a húsokat. A serpenyőben pároljuk meg a gombát, majd 3 perc múlva adjuk hozzá a hagymát és a rozmaringot. Pár perc múlva öntsük bele a bort és adjuk hozzá a mustárt. Végül jöhet hozzá a petrezselyem, a vaj és a tejszín. Keverjük el, majd tegyük bele a húsokat. Főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul a hús.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thecomfortofcooking.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!