Charlotte torta - Recept
Nem olyan bonyolult elkészíteni a mutatós Charlotte tortát, mint ahogy azt sokan elképzelik. Időbe telik, amíg készen leszünk vele, de az íze majd kárpótol minket.
Hozzávalók
A piskótatekercshez
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- fél csomag sütőpor
- baracklekvár
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 5 dl tejszín
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 1 dl a befőtt levéből
- másfél csomag zselatin (ha 20 grammos, akkor elég egy csomag)
- cukor ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés
6 tojásból kisütjük a piskótát, megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
A túrót botmixerrel pépesre dolgozzuk, majd beletesszük a felkockázott őszibarackbefőttet, a vaníliás cukrot és a cukrot. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, langyosra hűtjük, majd 3,5 dl tejszínhez adjuk és ezzel együtt keményre keverjük a tejszínt. Az ízesített túrót összekeverjük a felvert tejszínnel.
Egy 2 literes jénait kibélelünk fóliával és az aljára helyezzük a piskótatekercs szeleteket. Beletöltjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával, végül betakarjuk ezt is fóliával és másnapig hűtőben tartjuk (ha reggel 8 óra tájban hozzáfogunk, akkor már délután 4 óra tájra megdermed a túró, lehet folytatni a munkát vele).
Ha kivettük a tortát a hűtőből, levesszük a fóliát a tetejéről, ráfordítunk egy hozzá illő tálcát (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd felfordítjuk az egészet és így a tálból ki is vettük a tortánkat. Végül a maradék tejszínt a habfixáló harmadával felverjük és ezzel díszítjük a tortát.
Ha szereted a Charlotte tortát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet az ismerőseiddel!