Cézár-saláta gazdagon

A Cézár-saláta egy örök kedvenc, de ha már egy kissé monotonnak érezzük, akkor itt egy kicsit más recept, hogy újra beleszeressünk.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    6 gerezd meghámozott fokhagyma
  • ¾ csésze majonéz
  • 5 felszeletelt ajóka filé
  • 6 ek. lereszelt parmezán sajt
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 1 ek. Dijon-i mustár
  • 1 ek. citromlé
  • Bors
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 4 csésze kenyérkocka
  • 1 fej saláta

Elkészítés

Daraboljunk fel 3 gerezd fokhagymát és egy kis tálban keverjük össze a majonézzel, a hallal, 2 kanál parmezánnal, a Worcestershire szósszal, a mustárral és a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és használatig tegyük be a hűtőbe. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olajat és vágjuk fel negyedekre a másik 3 fokhagyma gerezdet, majd dobjuk bele a forró olajba. Pirítsuk barnulásig, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük az olajba a kenyérkockákat, amiket folyamatosan süssünk addig, amíg halvány barnák nem lesznek. Utána szórjuk meg sóval-borssal ízlésünknek megfelelően. Utolsóként vegyük ki a hűtőből az elkészített dressinget, tépkedjük a salátát falatnyi darabokra, keverjük össze vele és szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal, illetve a maradék parmezán sajttal.
Fotók: eclecticrecipes.com

Oldalak

Lifestyle
A korallvirág az egyik legnépszerűbb növény, mely a legtöbb háztartásban jelen van. Otthonunk éke azonban könnyen tönkremehet, ha nem tartjuk szem előtt az igényeit.
Sztárok
Jordán Adél színésznővel több alkalommal is találkozhatunk idén nyáron a tizenharmadik szezonját kezdő Budapest Parkban!
Lifestyle
Azt biztos tudtad, hogy a kínai orvoslás gondoskodik a fizikai egészségről. De az is megvan, hogy a lélek egészségéről is képes? Ehhez csupán ismerni kell a kínai 5 elemet, amik ráadásul egy-egy...