Céklasüti csokidarabokkal - A vörös démon, ami elcsábít
A cékla az egyik legerőteljesebb földes ízzel rendelkező gumós zöldségünk, de ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy mennyei, őszi süteményt süssünk belőle. Az extra ízélményt a dió és a csokoládédarabok biztosítják, amik minden falatnál egy új világba repítenek minket. Egyszerű receptből remek édesség!
Hozzávalók (15 sütihez)
- 1 közepes méretű cékla
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg dió durvára vágva
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokipötty (vagy apróra vágott táblás étcsoki)
- 4 tojás
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
A céklát hámozzuk meg, majd egy kisebb lyukú reszelőn reszeljük le. Figyeljünk arra, hogy nagyon fog a cékla, így húzzunk kesztyűt, és vigyázzunk a konyhában fellelhető világos bútorokra, hogy ne spricceljük össze a lével. A tojásokat keverjük el a vajjal és adjuk a reszelt céklához. A lisztet a zabpehellyel, dióval,csokipöttyel, cukorral és sütőporral keverjük el, majd adjuk hozzá a céklás keverékhez. Dolgozzuk el csomómentesen, majd formázzunk belőle 15 golyót. Tömörítsük a tenyerünkben, majd lapítsuk korongokká. 180 fokos sütőben süssük 30 percig. A csokoládé olvadni fog a közepében, a céklának pedig édes, krémes állaga lesz, nem beszélve az izgalmasan elő-előkandikáló diódarabokról.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!