Burgonyás nudli - A nagymama receptje szerint

Biztosan mindenkinek kellemes emlékei kötődnek gyermekkorunk kedvenc desszertjéhez, a nudlihoz. Miért ne készíthetnénk el felnőttként is? Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor
  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 tk só

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomóval törjük át, adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg massza nem lesz belőle. Várjuk meg, míg kihűl és lisztes kézzel formázzunk kis rudacskákat belőle. Tegyük bele forró vízbe, majd ha feljönnek a víz tetejére, szedjük ki. Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, és forgassuk meg benne a nudlikat. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.