Brokkolival és burgonyával sült mézes-mustáros csirke - Ízletes főétel izgalmas körettel

A mézes-mustáros csirkének egyszerűen képtelenség ellenállni, ha pedig brokkolival és burgonyával együtt készítjük el, a végeredmény egy mennyei fogás lesz. Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók

  • 400 g burgonya
  • 2 kis fej brokkoli
  • 1 + 1 ek repceolaj
  • só, bors
  • 2 közepes csirkemell
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • ½ tk pirospaprika

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, a brokkolit pedig tisztítsuk meg és bontsuk rózsáira. Egy tepsi aljára locsoljunk egy kis olajat, erre pedig tegyük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és az egészet forgassuk át. Egy evőkanál olajat keverjünk el a mustárral, a mézzel, a pirospaprikával, egy kis sóval és borssal, majd ezzel a páccal kenjük be alaposan a megtisztított csirkemelleket. A húst ezt követően helyezzük a zöldségekre a tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.

Fotó: sundayswithjake.wordpress.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!