Barackos-bazsalikomos csirke - Különleges ízvilág

Próbáltad már a húsételeket feldobni egy kis őszibarackkal? Ha még nem, most épp itt az ideje! Fantasztikus élményben lesz részed!

Hozzávalók

  • 4 kicsontozott csirkemell
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 1 csésze húsleves alaplé
  • 4 nagy őszibarack
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A csirkét szórjuk be sóval, borssal, majd 2 perc alatt forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. A húst tegyük át egy tűzálló edénybe, az olajban pedig pirítsuk meg a felaprított mogyoróhagymát is. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc múlva szórjuk rá az apróra vágott bazsalikomleveleket, öntsük fel a húsleves alaplével és adjuk hozzá a felszeletelt őszibarackot. Kissé főzzük össze, majd az egészet öntsük a csirkemellek tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: maysquared.com

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.