Avokádós rizottó - Húsmentes finomság nem csak vegáknak
Húsmentes fogásra vágysz? Szereted az avokádót is? Akkor készíts rizottót! Villámgyorsan elkészül és nagyon ízletes. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 190 g rizs
- 1 leveskocka
- 1 l meleg víz
- 2 avokádó
- 1 ek citromlé
- só, bors
- 100 g edami sajt
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
A felaprított hagymát és fokhagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a rizst. Kevergetve pároljuk 2 percig. A leveskockát oldjuk fel a meleg vízben, majd öntsük hozzá a rizshez. Kevergetve főzzük addig, míg fel nem szívja a vizet. Ha a rizs ekkorra még nem puhul meg, öntsünk hozzá több vizet. Közben az avokádót törjük össze egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a citromlevet. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá az avokádókrémet, a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Melegen tálaljuk.