Avokádós rizottó - Húsmentes finomság nem csak vegáknak

Húsmentes fogásra vágysz? Szereted az avokádót is? Akkor készíts rizottót! Villámgyorsan elkészül és nagyon ízletes. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 190 g rizs
  • 1 leveskocka
  • 1 l meleg víz
  • 2 avokádó
  • 1 ek citromlé
  • só, bors
  • 100 g edami sajt
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

A felaprított hagymát és fokhagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a rizst. Kevergetve pároljuk 2 percig. A leveskockát oldjuk fel a meleg vízben, majd öntsük hozzá a rizshez. Kevergetve főzzük addig, míg fel nem szívja a vizet. Ha a rizs ekkorra még nem puhul meg, öntsünk hozzá több vizet. Közben az avokádót törjük össze egy villával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a citromlevet. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá az avokádókrémet, a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Melegen tálaljuk.

Fotó: nonolicious.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!