Angol citromkrém - Recept

Angliában a lekvárhoz hasonlóan fogyasztják ezt az isteni citromos krémet, péksüteményre kenve, tortákhoz és mártogatósnak is kiváló. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés

Tegyünk egy fazék vizet a tűzre, majd a tetejére egy odaillő tálat, ebben fogjuk elkészíteni a krémet. Reszeljük le a citromok héját, csavarjuk ki a levét, szűrjük le és mérjünk ki belőle 1 dl citromlevet, ugyanis ennyi kell a krémhez. A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját keverjük el a tálban, adjuk hozzá a tojásokat, és folyamatos kevergetés mellett melegítsük. Mikor kezd habosodni a tojás és elolvadt a cukor, hozzáadjuk a citrom levét, és kavargatjuk tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzátesszük a kockára vágott vajat, így a keverék kb. 2 perc múlva sűrű, fényes krémmé alakul.

Ezt is ajánljuk: Amerikai palacsinta juharsziruppal

Fotó: agriec.co.za

Oldalak

Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?
Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...