A tökéletes burgonyapüré - Recept

Nincs is annál tökéletesebb ebéd, amikor egy finom rántott hús mellé isteni krumplipürét tálalnak.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • tej

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és jó sós vízben megfőzzük. Levét leszűrjük, a burgonyát áttörjük, és annyi - vajjal elkevert - forró tejbe öntjük, amennyit felvesz. Ha a főzővíz nem volt elég sós, utánasózzuk. Kitűnő, habos lesz a pürénk, ha a burgonyát habverővel 1-2 percig verjük a tejben.

Ha te is szereted a krumplis ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Krumplileves - Recept

Fotó: veggieonapenny.com

Oldalak

Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!
Sztárok
Nagyon sokáig találgatták, hogy Curtis vajon az RTL, vagy a TV2 képernyőjén fog-e feltűnni. A rapper teljes őszinteséggel nyílt meg a témában.
Lifestyle
Az internetes bűnözők meg tudják lovagolni a különböző csaláshullámokat, hogy be tudjanak húzni a csőbe. Még egy OTP-s bankleállásnál is fokozottan oda kell figyelnünk.