A nap receptje: Penne Arrabiata

Bemutatunk egy olyan receptet, amely gyorsan elkészíthető, de mégis isteni finom.

Nincs is annál jobb, mint egy gyorsan elkészíthető, ám de annál ízletesebb étel, amellyel garantáltan elnyerhetjük szerelmünk szívét a hasán keresztül. A penne arrabiata éppen ilyen étel, a tészta kedvelőknek igazi különlegesség. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az ínycsiklandó tésztát!

Hozzávalók 2 személyre:

7-8 paradicsom (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv)
2 közepes fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 csomag bacon szalonna
1 kis chili paprika
só, bors ízlés szerint
bazsalikom, oregano (ha nincs friss, a szárított is megfelel)
kevés olaj
fél csomag penne tészta
reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Elsőként a szószt készítjük el a tésztához. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a 2 fej hagymát és a bacon szalonnát apróra vágni és üvegesre főzni kb. 5 ek. olajon. Ha már üvegesre főtt, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Az 5 gerezd iránymutató, hiszen jól tudjuk: minél több a fokhagyma, az étel annál erőteljesebb ízű.

Miután egy kicsit a fokhagyma is megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paradicsomokat (vagy a konzerv paradicsomot). Aki nem szereti, előtte lehámozhatja a héját, de ha rajta marad, annál finomabb lesz. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregano-t és a bazsalikomot ízlés szerint, végül pedig az apróra vágott chili paprikát.

Közben megfőzzük a penne tésztát, és ha a szósz is és a tészta is készen van, összeforgatjuk a kettőt és már tálalhatjuk is. Az olasz ételek nélkülözhetetlen hozzávalója a parmezán sajt, amely különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Tálaláskor bátran szórjuk meg a tészta tetejét vele, és élvezzük a mediterrán ízek kombinációját ebben a páratlanul finom ételben. És ne feledjük: a ketchup nem barátja az olasz tésztáknak!

Oldalak

Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...
Egészség
A glutént csendes gyilkosnak is nevezik, nem véletlenül, hiszen sokszor észrevétlenül okozhat krónikus gondokat a szervezetben, ha valaki érzékeny erre a növényi fehérjére.
Sztárok
Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt...