A híres olasz desszert - a tiramisu

Az eredetileg Olaszországból származó tiramisu szinte minden étterem étlapján megtalálható. Ez nem is csoda, hiszen nagyon finom és az elkészítése is igen egyszerű! Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, íme a recept!
Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evőkanál martini vagy konyak
kb. 40 db babapiskóta
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
a tetejére: 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán keresztül állni hagyjuk.
Tanácsok:
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém (ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez).
Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.




























