20 perces csirkemell krémes, mustáros szósszal - Villámgyors ebéd
Szinte semmire nincs időd, mégis ennél valami finomat ebédre? A következő recept segítségével nem kell órákat töltened a konyhában. Próbáld ki, mert nagyon finom!
Hozzávalók
- 4 csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csésze fehérbor
- 1 ek dijoni mustár
- 1/4 csésze tejszín
- 1/4 csésze alaplé
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemelleket vágjuk ketté, majd sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítsünk fel egy serpenyőben és a csirkeszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ezt követően a húst tegyük ki tányérra. A vajat és a zúzott fokhagymát tegyük bele a serpenyőbe, egy percig kevergetve pároljuk. Lassan öntsük rá a bort, majd ha a fele elfőtt, adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük hozzá az alaplevet is, végül pedig tegyük bele vissza a húst. Pár perc múlva zárjuk el alatta a gázt. Salátával tálaljuk.