20 perces csirkemell krémes, mustáros szósszal - Villámgyors ebéd

Szinte semmire nincs időd, mégis ennél valami finomat ebédre? A következő recept segítségével nem kell órákat töltened a konyhában. Próbáld ki, mert nagyon finom!

Hozzávalók

  • 4 csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze fehérbor
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1/4 csésze tejszín
  • 1/4 csésze alaplé
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemelleket vágjuk ketté, majd sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítsünk fel egy serpenyőben és a csirkeszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ezt követően a húst tegyük ki tányérra. A vajat és a zúzott fokhagymát tegyük bele a serpenyőbe, egy percig kevergetve pároljuk. Lassan öntsük rá a bort, majd ha a fele elfőtt, adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük hozzá az alaplevet is, végül pedig tegyük bele vissza a húst. Pár perc múlva zárjuk el alatta a gázt. Salátával tálaljuk.

Fotó: cgharris.blogspot.com

Oldalak

Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.
Utazás
Ide-oda kapkodjuk a fejünket: zavarba ejtő szélsőségek jellemzik hazánk időjárását.