15 perces borsos lazac whiskys-krémes mártással - Mennyei fogás

Bár nem olcsó mulatság lazacból készíteni az ebédünket, számtalan jótékony hatása van a fogyasztásának, ráadásul elképesztően finom is! Érdemes néha meglepni magunkat vele, ehhez mutatunk most egy remek ötletet!

Hozzávalók

  • 2 bőr nélküli lazacfilé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek őrölt fekete bors
  • 15 g vaj

A mártáshoz

  • 1,5 ek whisky
  • 150 ml tejszín
  • 1 ek friss metélőhagyma

Elkészítés

A halat tisztítsuk meg, borsozzuk meg és kenjük be a mustárral. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük bele a lazacszeleteket és süssük 3 percig. Ekkor fordítsuk meg és öntsük rá a whiskyt, pár perc múlva pedig a tejszínt is. Főzzük együtt 2 percig, majd hagyjuk, hadd sűrűsödjön be. A végén sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt hintsük meg aprított snidlinggel. Burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel kínáljuk.

Fotó: huonaqua.com.au

Oldalak

Lifestyle
Nincs szükséged csodadiétára, se önsanyargatásra. 5 szempontot kell figyelembe venned és a várt eredmény nem marad el.
Lifestyle
Te sem vagy elégedett magaddal odalent és félsz attól, hogy a pasinak csak egy bizonyos "típus" tetszik? Lássuk, mit mondanak erről ők maguk.
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.