Lifestyle

2017 a Nap éve lesz – Alig hittük el, hogy ilyen nagy változásokra kell készülnünk

Mint minden évnek, 2017-nek is van egy uralkodó égiteste, amely az életünk különböző területeit alakítja a jövőben. A Nap évében kulcsfontosságú szerepet fog játszani az önismeret és az elfogadás, új célokat tűzhetsz ki magad elé és új ajtók nyílnak ki előtted. Nem utolsósorban pedig ha a külsőségek helyett önmagad helyezed középpontba, az élet minden földi jóval el fog kényeztetni téged.

A Nap szerepe az asztrológiában

Az életet adó Nap a tudatosságot, az élni akarást és a bennünk rejlő kreativitást jelenti az asztrológiában. Az optimizmus és a bölcsesség jelképeként ez a fénylő pont az univerzumban, ami ősidők óta biztosan szemléli a világot és segít az embereknek a helyes út kiválasztásában. A Nap az egónk, amely ugyanakkor fegyelemre tanít és türelemre int minket. Az ösztönös viselkedés helyett pedig a kimértséget, visszafogottságot tükrözi, ám arra késztet majd, hogy az érzelmeinket nyugodtan mutassuk ki a külvilág felé. A bolygók királyaként is emlegetik, így a maszkulin energiák legfőbb forrásaként is tekinthetünk rá. Jelképei továbbá a cselekvő, teremtő, sugárzó, fénylő, melegítő szétáradó tulajdonságok. Fizikai testben a szívet, az ereket, a gerincoszlopot, a szemet és általában az életerőt jelképezi.

2016 a Mars éve volt: elég csak a politikai helyezte gondolni, hiszen a Föld háborúktól volt hangos, pénzhajhászásról, heves szócsatákról, meggondolatlan cselekedetektől és férfivezetők vitáiról szólt. A Mars a Kos jegy uralkodó bolygója, aminek, mint minden más jegynek megvannak a pozitívumai és a negatívumai is. Az előbb felsorolt problémák természetesen az utóbbihoz tartoznak. Ahogy a Mars is a maszkulin erőket erősítette fel a világban, úgy a Nap sem hoz kevésbé férfias évet, ám a háború istenével ellentétben ő a kimértséget hirdeti és nemes cselekedetekre sarkall majd minket. Úgyhogy egy kicsit talán fellélegezhet a Föld egy ilyen eseménydús év után és lelassulhatnak a dolgok. Sőt, ha az emberek többször hallgatnának a szívükre, a világ nagy problémái is gyorsabban megoldódnának. Ugyanakkor a Nap, mint az uralkodó égitest a politikai vezetők szerepét erősíti fel, akik ha valamilyen döntést hoznak, az hosszú időre befolyásolhatja a világ sorsát.

A Nap évében jobban megismerheted önmagad - de hogyan? Klikk!

Fotó: nightlightnews.org

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...