Egy valódi elixír - Néhány fontos tudnivaló a mézről

Szerencsére napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a méz, nem véletlenül, hiszen tulajdonképpen rosszat nem is lehet mondani róla.

Sajnos hazánkban még mindig a répacukor a legelterjedtebb édesítőszer, holott a méz nem csak ízanyagaiban, de összetevőiben is sokkal értékesebb.

A víztartalma például a szó szoros értelemben kristálytisztának mondható, mivel olyan növényi szervezetekből származik, melyek már többszörösen átszűrték a folyadékot. Emellett propolis tartalmának köszönhetően nagyon jól alkalmazható gyulladáscsökkentőként.

Továbbá rengeteg féle természetes cukrot tartalmaz és olyan enzimekben gazdag, melyek jelentősen hozzájárulnak immunrendszerünk megerősítéséhez, főként a hidegebb évszakokban.

A méz egy valódi elixír, amely különféle tápanyagokban gazdag, vitamindús, emellett élvezet fogyasztani, sokkal gazdagabb ízvilágot kölcsönöz az általa ízesített ételeknek-italoknak.

Roppant egészséges, természetes és gyógyhatású tápanyag, amely fogyasztása a testnek és a léleknek is egyaránt felüdülést okoz. Talán azon kevés dolgok közé tartozik, melyeknek korlátlan fogyasztása javallott, viszont abból kifolyólag, hogy tömény cukoroldat, nem ajánlatos reggel, éhgyomorra fogyasztani.

Fogyókúrázóknak annyiban jelenthet rossz hírt, hogy energiatartalma majdhogynem azonos a szimpla cukoréval, viszont a méz fogyasztása által sokkal több értékes ásványi anyaghoz és vitaminokhoz juttatjuk hozzá szervezetünket, melyeket az egyszerű répa, vagy nádcukor nem képes pótolni.

Oldalak

Lifestyle
Jelenleg nincs népszerűbb konyhai eszköz az air fryernél, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet – azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy bizonyos ételeket nem ajánlott benne sütni.
Sztárok
G.w.M felesége nagyon jól tudja, hogy az anyaság nem könnyű. Kulcsár Edina szerint fontos, hogy a közösségi oldalakon ne csak a jó dolgokat mutassák.
Lifestyle
Egy jól karban tartott kert elég csábító lehet a galambok számára. A madarak az erkélyünkre is odaszokhatnak, ahol vígan fognak majd potyogtatni.