Az örök fiatalság forrásai? 11 étel, amely gátolja az öregedést

Vannak olyan ételek, amelyeket fogyasztva tovább megőrizhetjük fiatalságunkat. A Buzzfeed most összeszedte azokat élelmiszereket, amelyek szerintük az örök fiatalság forrásai. Lássuk, melyek ezek!

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsökben lévő antioxidánsok felelősek azért, hogy a bőrünket megvédjék a káros UV-sugaraktól. Az eper például tele van az egészséges bőrhöz és kötőszövethez szükséges nyomelemekkel. Ráadásul friss kutatások bizonyították, hogy az áfonya és eper fiatalon tartja elménket is.

Édesburgonya

Hálás lesz érte a testünk és arcunk, ha édesburgonyát fogyasztunk! Ez a gumós növény tele van karotinnal (amely elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz), C- és B-vitaminnal, biotinnal és rostokkal, valamint erős antioxidánsokkal, amelyek feszessé varázsolják bőrünket.

Bab

A bab tele van fehérjével és rostokkal, amelyek jót tesznek a szívünk egészségének, emellett a benne lévő B-vitamin csökkenti a bőr gyulladásait is.

Zab

A zab tápanyagokban, rostokban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, így nem csak a bőrt, a hajat és a körmöket, de az idegrendszert is táplálja. Jót tesz az emésztőrendszerünknek és feltölt energiával.

Fotó: keskisuomi.info

Oldalak

Utazás
A Pest megyei Aszódon - hosszú idő után - ismét kiszúrták azt a barnamedvét, mely feltehetőleg évről évre visszajár a településre.
Home&Design
Kutatást készített az IKEA a magyarok lakásfelújítási terveivel kapcsolatban. A válaszadók több mint fele tervezi, hogy a következő két évben változtatni fog otthonán – derül ki az IKEA legfrissebb...
Lifestyle
Legyen szó akár egy régi faparkettáról, esetleg egy rosszul behelyezett laminált padlóelemről, ez az olcsó házi praktika mindkét esetben működik majd a szakértő szerint.