Egészség

Megszünteti a hajhullást és a csontokat is erősíti - Nap mint nap enned kellene ezt a zöldséget!

Nem egy ember ódzkodik a karfioltól, és ha teheti, inkább valami másfajta zöldséget választ. Pedig a karfiol nagyon egészséges: vitamindús, ugyanakkor kalóriaszegény, véd a rák ellen és erősíti az immunrendszert is. Nézzük, milyen jótékony hatásai vannak még!

Vitaminok, ásványi anyagok raktára

A karfiol amellett, hogy A-, B- és K-vitaminban gazdag, rengeteg C-vitamin van benne; 100 grammjában 48,2 milligramm, azaz az ajánlott mennyiség 8 százaléka. Bővelkedik kalciumban, káliumban, mangánban, szelénben és cinkben, ezenkívül rosttartalma sem elhanyagolható. Jó hír, hogy vitamin- és ásványianyag-tartalmát hűtés közben sem veszíti el.

Véd a rák ellen

Szulforafán- és indol-3-karbinol-tartalmának köszönhetően véd a prosztata-, a mell-, a bél- és a petefészekrák ellen. Antioxidánsai gyulladásgátló hatásúak, és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében, a benne lévő di-indolil-metán pedig szintén antibakteriális, vírusellenes és immunrendszer-erősítő hatású.

Segít a magzat növekedésében

Szakértők szerint a várandós nőknek legalább egy csésze karfiolt el kell fogyasztaniuk minden nap. Ennek nagyon egyszerű oka van: a zöldség gazdag folsavban és olyan vitaminokban, mint az A- és B-vitamin, segíti a sejtek növekedését, és hozzájárul a magzat növekedéséhez.

Fotó: experthometips.com

Oldalak

Egészség
Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...
Sztárok
Bár Harry és Vilmos kapcsolata egy ideje már mélyponton van, ennek ellenére a herceg még mindig gondol bátyja családjára, és bevallotta, hogy bizony vannak aggályai Sarolta és Lajos jövőbeli szerepe...