Kissé keserű, ám annál egészségesebb - Ezzel a C-vitamin-bombával legyőzöd a betegségeket

A grapefruitot kesernyés íze miatt sokkal kevesebben szeretik, mint mondjuk a narancsot, de megismerve jótékony hatásait, talán többen a szívükbe zárják majd ezt a gyümölcsöt. Mutatjuk, miért érdemes fogyasztani!

1. Véd a fertőzésektől

A C-vitaminban gazdag ételek mind-mind erősítik az immunrendszerünket. Igaz ez a grapefruitra is, már egy gyümölcs fedezi a napi szükséglet 78 százalékát. Ez azért is fontos, mert a C-vitamin a fertőzések kialakulásától is véd, valamint növeli a kollagéntermelést. Említésre méltó még a grapefruitban lévő A-, B6- és E-vitamin, amelyek szintén hozzájárulnak az immunrendszerünk erősítéséhez.

2. Fokozza az anyagcserét

A grapefruit a fogyókúrázók egyik kedvenc gyümölcse, mivel növeli az anyagcserét és csökkenti az édesség iránti vágyat. Azoknak az embereknek, akiknek jól működik az anyagcseréjük, képesek pihenés alatt is zsírt égetni. Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik 12 héten keresztül rendszeresen fogyasztanak grapefruitot (minden étkezés előtt egy fél gyümölcsöt), átlagosan csaknem 2 kilogramm feleslegtől szabadulhatnak meg.

3. Megakadályozza a veseciszta kialakulását

A grapefruit gazdag az úgynevezett naringenin vegyületben, amely a gyümölcs keserű utóízéért felelős. Emellett a kellemetlenség mellett azonban van egy jó tulajdonsága is: gátolja a veseciszták kialakulását. Kimutatták ugyanis, hogy képes szabályozni a cisztákat okozó PKD2 fehérjéket. Meg kell említenünk továbbá a grapefruit antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatását is, amely szintén gátolja a betegség kialakulását.

Fotó: healthhub.brighamandwomens.org

Oldalak

Egészség
A megfelelő étrend és testünk egészségének kapcsolata egyre inkább előtérbe kerülő téma, néhány étel viszont meglepően jótékony hatást gyakorolhat szervezetünk különböző problémáira, beleértve a...
Lifestyle
Szinte minden háztartásban található muffin sütőforma, a legtöbben azonban nem tudják, milyen sokféle felhasználási módja van.
Sztárok
Bochkor Gábor minőséget várna el minden büféstől, de ezt nem mindig kapják meg az emberek. Szerinte drasztikus eszközöket kellene bevetni.