A csoki nem bűn! Ismerd meg jótékony hatásait

Minden rossz, ami finom? - tehetjük fel a kérdést. Válaszként persze a legegyszerűbb azt mondani, hogy: „attól függ!” Így vagyunk ezzel a következőkben is. A csokoládé alapvetően egészséges, ám vannak olyan termékek, melyek csokoládéból készülnek, de mégsem a legelőnyösebb a fogyasztásuk. Azonban minden attól függ milyen fajtát, típust, illetve minőséget fogyasztunk.

A csoki igenis jó

Persze csak akkor, ha a megfelelő csokit választjuk. Hiszen magának a csokoládénak alapvetően rengeteg egészségjavító képessége van. Gondoljunk csak arra, hogy a vérnyomást serkenti, vagy az agyműködést javítja. Továbbá a vércukorszintre is jótékony a hatása és vitaminban, illetve ásványi anyagban gazdag.

A kakaóban rejlik a titok

A csokoládé összes összetevője a kakaómassza, a kakaóvaj, a cukor, a tejpor és a vanília. Ezeknek az ötvözetéből készítik az étcsokit, a tejcsokit és a fehércsokit. Más-más arányban adnak hozzá az összképhez belőlük. Ezért van az, hogy némelyik fajta csoki nem olyan arányban - vagy egyáltalán nem - tartalmazza a kakaómasszát. Ez az összetevő az, ami a csoki pozitív tulajdonságait adja.

Fotók: recipeforhealthylife.com, dazzlingwallpaper.com

Oldalak

Lifestyle
A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű...
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Fashion&Beauty
Április 25-től látható a mozikban Zendaya új romantikus filmje, a Challengers, ami a teniszezők világába repíti a nézőket.