7 zöldség és gyümölcs, amit nem lenne szabad meghámozni

"Együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, hiszen egészséges" – hallhatjuk nagyon gyakran. Mosással, hámozással és a különböző előkészítésekkel azonban nagyon sok bennük rejlő vitamint és fontos tápanyagot veszítünk el. Íme, 7 olyan növény, amelynek különösen ajánlott elfogyasztani a héját is!

1. Burgonya

Ha burgonyapüréről, burgonyasalátáról, főtt vagy sült krumpli elkészítéséről esik szó, első lépésként mindenki a hámozásra gondol. Pedig rosszul tesszük! A burgonya legfontosabb tápanyagainak - nyomelemek, rostok és B-vitamin - 20 százaléka a héjában található. Dörzsöljük át alaposan a külső részét és ilyen módon megtisztítva fogyasszuk.

2. Padlizsán

Ennek a húsos zöldségnek a külső része egy nasunin nevű fitonutrienst tartalmaz, amely egy erős antioxidáns. Ez segít lassítani a sejtkárosodás által okozott öregedési folyamatokat és megakadályozni a különböző betegségeket.

Fotó: uzth.eu

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...