Egészség

6 étel és ital, amit nyáron inkább ne fogyassz - Népszerű csemegék is vannak a listán

Ha szezonális finomságokat szeretnél enni, és fontos az egészséged, akkor tartózkodj a cikkben felsorolt ételektől - persze, elég, ha csak nyáron fogod vissza magad. Meg is indokoltuk a tiltást, olvass tovább a részletekért!

Citrusfélék

Bár még mindig találsz a szupermarketek polcain citromot, narancsot vagy más citrusféléket, jobban jársz, ha idénygyümölcsöt választasz helyettük. Ahhoz, hogy szépen megérjenek és lédúsak, édesek legyenek, hideg időjárásra van szükségük; vannak persze olyan fajták, amik nyáron növekednek, de a héjuk vékonyabb, a húsuk pedig szottyadtabb, mint az átlag. Az ilyenekbe mi egyáltalán nem szeretünk beleharapni.

Édesburgonya

Az édesburgonyát ősszel aratják, jellegzetes ízét egészen tavaszig érezheted. Nyárra azonban eltűnik, ami azt jelenti, hogy sokkal rövidebb az „élettartama”, mint más gyökérzöldségeknek, például a répának vagy a krumplinak. Ha tehát nyáron bukkansz rá, akkor bizonyára import áruról van szó, általában Kínából; a távolság pedig valószínűsíti, hogy sok mindennel kezelhették, hogy jól nézzen ki, mire ideér hozzánk. De ki szeretne nyáron édesburgonyát enni, ha falatozhat helyette főtt kukoricát a Balaton-parton? Isteni csemege!

Marhahús

A marhahúsos hamburger és a nyár verhetetlen párosnak tűnik, pedig ha lehet, ebben az évszakban tartózkodj a marhahús fogyasztásától. Az olyan ételek ugyanis, amik sok fehérjét és zsírt tartalmaznak, emésztés közben felemelik a test hőmérsékletét, ráadásul sokkal lassabban haladnak át az emésztőrendszeren, vagyis a testnek több energiájába kerül feldolgozni őket. Beláthatod, hogy ez a nagy nyári igénybevétel nagyon nem tesz jót a szervezetnek.

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.