Olimpiai design

Igazi design versennyé nőtte ki magát a 2012-es öt karikás játékok formaruhájának tervezése. Az olaszoknak Armani, az amerikai csapatnak Ralph Lauren, a házigazdáknak, vagyis angoloknak Stella McCarney tervez.

A magyar sportolók kalotaszegi motívomokkal díszített darabokat viselnek majd a londoni Olimpián. A ruhákat Csergő Noémi és Mohari Kinga álmodta meg. A tervezéskor az volt a céljuk, hogy a modern és a nemzetközi irányzatokat ötvözzék a klasszikus mintákkal. A lányok egyébként pályázat útján nyerték el a ruhák tervezésének jogát. A versenyre 32 nevezés érkezett, melyet a szakmai zsűri 3-ra szűkített, és adták át így a döntési lehetőséget a MOB elnökségének.

 

A londoniak nem is választhattak volna jobb tervezőt, mint a Beatles tag lányát, Stella McCartneyt. McCartney az Adidas sportmárkával együttműködve álmodta meg a kollekciót.

Az olasz nemzeti vitorlás csapatnak egy jó ideje már a Prada tervez, idén sincs ez másképp. A stile.it szerint a csapat az olimpiai és paralimpiai játékokon a Prada a legmodernebb technikai ruházatban képviselteti magát. Formaruhájukat az Emporio Armani divatcég készíti az EA7 kollekcióból.

Ralph Laurennek sem volt nehéz dolga az amerikai csapattal, hiszen az előző nyári és téli karikás játékokra is tervezhetett. A divatdiktátor idén az 1948-as olimpiai ruhák ihlették meg. A régi stílusjegyek a megszokott sötétkék, fehér és piros színekkel keverednek, s megtalálható a ruhákon az új Olimpiai lógó is. Ezekre a darabokra olyan jellemző motívumok, formák, anyagok kerültek bele, mint a gyapjú melegítők, a galléros pólók és pulóverek.


 

Hasonló cikkek

Marilyn Monroe-tól Elizabeth Taylorig - Retró bikinis fotók
Lassan, de biztosan közeleg a bikiniszezon, így nem árt kicsit inspirálódni a retró darabokból, melyek idén visszatérnek. Következzen 10 híresség, akik koruk szexszimb...
Az 5 legmerészebb villantás a MET Gáláról
A MET Gála mesés és rémes ruhái közül pár összeállítás igencsak kiemelkedett, hisz pár sztár jóval többet mutatott a kelleténél. Íme az 5 legtöbbet mutató darab! ...
Csipkés szoknya több stílusban
A tavaszi és nyári szezon egyik kedvenc darabja, a csipkés szoknya nemcsak eleganciát csempész a megjelenésünkbe, de tökéletesen harmonizál a különböző stílusú holmikk...

Szólj hozzá Te is!