Olimpiai design

Igazi design versennyé nőtte ki magát a 2012-es öt karikás játékok formaruhájának tervezése. Az olaszoknak Armani, az amerikai csapatnak Ralph Lauren, a házigazdáknak, vagyis angoloknak Stella McCarney tervez.

A magyar sportolók kalotaszegi motívomokkal díszített darabokat viselnek majd a londoni Olimpián. A ruhákat Csergő Noémi és Mohari Kinga álmodta meg. A tervezéskor az volt a céljuk, hogy a modern és a nemzetközi irányzatokat ötvözzék a klasszikus mintákkal. A lányok egyébként pályázat útján nyerték el a ruhák tervezésének jogát. A versenyre 32 nevezés érkezett, melyet a szakmai zsűri 3-ra szűkített, és adták át így a döntési lehetőséget a MOB elnökségének.

 

A londoniak nem is választhattak volna jobb tervezőt, mint a Beatles tag lányát, Stella McCartneyt. McCartney az Adidas sportmárkával együttműködve álmodta meg a kollekciót.

Az olasz nemzeti vitorlás csapatnak egy jó ideje már a Prada tervez, idén sincs ez másképp. A stile.it szerint a csapat az olimpiai és paralimpiai játékokon a Prada a legmodernebb technikai ruházatban képviselteti magát. Formaruhájukat az Emporio Armani divatcég készíti az EA7 kollekcióból.

Ralph Laurennek sem volt nehéz dolga az amerikai csapattal, hiszen az előző nyári és téli karikás játékokra is tervezhetett. A divatdiktátor idén az 1948-as olimpiai ruhák ihlették meg. A régi stílusjegyek a megszokott sötétkék, fehér és piros színekkel keverednek, s megtalálható a ruhákon az új Olimpiai lógó is. Ezekre a darabokra olyan jellemző motívumok, formák, anyagok kerültek bele, mint a gyapjú melegítők, a galléros pólók és pulóverek.


 

Hirdetés

Hasonló cikkek

Palvin Barbi a maszkulin stílusra szavazott a Glamour gálán
Palvin Barbi elbűvölően festett a tegnap esti Glamour Women of the Year 2014 díjátadóján, hisz a modell egy tökéletes összeállítást választott.
Jön az American Beagle Outfitters kutyaruha
Állatkínzás, divat vagy egy egyszerű tréfa? Az American Eagle legújabb kampánya sokakat megoszt, hisz az új kutyakollekció, az American Beagle Outfitters elég merész h...
12 hátvillantós menyasszonyi ruha
Egyre több menyasszony választ különleges, kicsit merészebb ruhát, így nem is meglepő, hogy a 2014-es szezon új kedvencei a hátkivágásos darabok. Az ilyen ruhák nem cs...

Szólj hozzá Te is!