Olimpiai design

Igazi design versennyé nőtte ki magát a 2012-es öt karikás játékok formaruhájának tervezése. Az olaszoknak Armani, az amerikai csapatnak Ralph Lauren, a házigazdáknak, vagyis angoloknak Stella McCarney tervez.

A magyar sportolók kalotaszegi motívomokkal díszített darabokat viselnek majd a londoni Olimpián. A ruhákat Csergő Noémi és Mohari Kinga álmodta meg. A tervezéskor az volt a céljuk, hogy a modern és a nemzetközi irányzatokat ötvözzék a klasszikus mintákkal. A lányok egyébként pályázat útján nyerték el a ruhák tervezésének jogát. A versenyre 32 nevezés érkezett, melyet a szakmai zsűri 3-ra szűkített, és adták át így a döntési lehetőséget a MOB elnökségének.

 

A londoniak nem is választhattak volna jobb tervezőt, mint a Beatles tag lányát, Stella McCartneyt. McCartney az Adidas sportmárkával együttműködve álmodta meg a kollekciót.

Az olasz nemzeti vitorlás csapatnak egy jó ideje már a Prada tervez, idén sincs ez másképp. A stile.it szerint a csapat az olimpiai és paralimpiai játékokon a Prada a legmodernebb technikai ruházatban képviselteti magát. Formaruhájukat az Emporio Armani divatcég készíti az EA7 kollekcióból.

Ralph Laurennek sem volt nehéz dolga az amerikai csapattal, hiszen az előző nyári és téli karikás játékokra is tervezhetett. A divatdiktátor idén az 1948-as olimpiai ruhák ihlették meg. A régi stílusjegyek a megszokott sötétkék, fehér és piros színekkel keverednek, s megtalálható a ruhákon az új Olimpiai lógó is. Ezekre a darabokra olyan jellemző motívumok, formák, anyagok kerültek bele, mint a gyapjú melegítők, a galléros pólók és pulóverek.


 

Hirdetés

Hasonló cikkek

Koszorúslány leszel? Ezekkel a ruhákkal nem foghattok mellé!
Arák és koszorúslányok figyelem! Nem csak a menyasszony ruháját megtalálni nagy kihívás, de bizony az sem mindegy, hogy mit viselnek a koszorúslányok. Íme 6 megoldás, ...
Conchita Wurst darázsderékkal sokkol
A tavalyi Eurovízió nyertese, Conchita Wurst tegnap este egy különleges fellépésen vett részt, ahol nem csak partnere, de ruhája is meglepte a közönséget.
A H&M őszi kollekciója tarolt a Paris Fashion Week-en
A sport és a futurizmus volt a témája a H&M Studio 2015-ös őszi-téli bemutatójának, mely a párizsi Grand Palais palotában kapott helyet. A látványos show-t nem csa...

Szólj hozzá Te is!