Klasszikus szaloncukor - Recept

Ha nem szeretnél a bolti szaloncukorra pénzt költeni, de lemondani sem akarsz erről a finomságtól, akkor készítsd el az alábbi klasszikus receptet.

Hozzávalók

  • 500 g kockacukor
  • 1,5 dl víz
  • ízlés szerinti ízesítő

Elkészítés

A cukrot és a vizet egy tiszta edénybe tesszük, lefedjük, és addig főzzük, amíg gyöngyözni kezd. Egy zománcozott tepsit vagy lábast kiöblítünk vízzel, és a forró szirupot beleöntjük. A cukor tetejét meglocsoljuk hideg vízzel, és hűlni hagyjuk. A kihűlt cukrot új, még nem használt főzőkanállal úgy keverjük, hogy az edény egyik oldaláról a másikra húzogatjuk mindaddig, míg a massza hófehér lesz. Az így elkészített fondant-t nagyon gyenge tűzön folytonos keverés mellett megmelegítjük (forrnia nem szabad), és beletesszük a kívánt ízt. Deszkára öntjük, négyzet alakúra formáljuk, és mikor kissé megszilárdult, hosszúkás kockákra vágjuk. A teljesen megszáradt cukorkákat cukorpapírba csomagoljuk. Az elkészített fondant-t különböző kiszúrókkal is kiszaggathatjuk, és csillagokkal díszíthetjük.

Ha szereted a szaloncukrot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: streetkitchen.blog.hu

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.